apple Strudel eten in de Coburger Hutte

De Coburger Hütte is een berghut gelegen in de Oostenrijkse Alpen, in de deelstaat Tirol. De hut is vernoemd naar de Coburger Spitze, een nabijgelegen bergtop. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers.

De Coburger Hütte ligt op een hoogte van ongeveer 1.917 meter boven zeeniveau in het Hornbach-gebergte, dat deel uitmaakt van de Zillertaler Alpen. De hut is eigendom van de Oostenrijkse Alpenvereniging (ÖAV) en wordt beheerd door een huttenwaard.

De hut is goed bereikbaar via verschillende wandelroutes. Een van de meest populaire routes begint bij de parkeerplaats in het Stilluptal en voert door een schilderachtig landschap naar de hut. De wandeling duurt ongeveer 3-4 uur.

De Coburger Hütte biedt accommodatie en maaltijden aan wandelaars en bergbeklimmers. De slaapzalen zijn eenvoudig maar comfortabel, en er is ook een eetzaal waar gasten kunnen genieten van typische Oostenrijkse gerechten. Vanaf de hut zijn er verschillende wandel- en klimroutes die leiden naar omliggende bergtoppen, zoals de Coburger Spitze, de Schrammacher en de Hohe Warte.

Het gebied rond de Coburger Hütte is ook geliefd bij klimmers vanwege de vele rotsklimroutes in de omgeving. Er zijn mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren klimmers.

Dit kleine gelukje kwam tot stand tijdens een weekje bezinning in Ehrwald – Wellness-Sporthotel Alpenhof. Wandeling gedaan vanuit Ehrwald.

Similar Posts

2 Comments

  1. Fam Decubber schreef:

    Schitterende wandeling die niet te zwaar is. Hebben het ook gedaan met onze 2 kinderen en het uitzicht op het meer is super. Ze hebben er zelfs wat zitten in spelen.

    1. Klopt, absolute aanrader als je in de buurt bent. Zelfs als je zou verblijven in aanpalende dorpen als Lermoos, Bibberwier, Bichlbach of zelfs Berwang te doen als daguitstap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *