De afvaart van de Lesse

De afvaart van de Lesse met een kajak is een populaire outdooractiviteit in België die avontuur en natuur combineert. De rivier Lesse is gelegen in de prachtige Ardennen, een heuvelachtige streek die bekend staat om zijn weelderige bossen, schilderachtige valleien en historische bezienswaardigheden.

De afvaart van de Lesse begint meestal in Houyet, een pittoresk dorpje in de provincie Namen. Van daaruit peddelen de kajakkers stroomafwaarts langs een parcours van ongeveer 21 kilometer tot aan Anseremme, een charmant stadje vlakbij Dinant. Het traject omvat verschillende stroomversnellingen, bochten en adembenemende landschappen, waardoor het een spannende en plezierige ervaring is voor zowel beginners als ervaren kajakkers.

Tijdens de afvaart van de Lesse passeren de kajakkers ook het imposante Château de Walzin, een kasteel dat hoog boven de rivier uittorent. Het kasteel, gelegen op een rotsachtige heuvel, biedt een sprookjesachtig uitzicht en is een van de meest iconische bezienswaardigheden langs de route. Het dateert uit de 13e eeuw en wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen van België. Met zijn torens, torentjes en oude architectuur is het een indrukwekkend gezicht om vanaf het water te bewonderen terwijl je voorbij peddelt.

Naast het kasteel biedt de afvaart van de Lesse ook tal van andere visuele hoogtepunten. Je wordt omringd door weelderige groene bossen, steile kliffen en de rustgevende geluiden van kabbelend water. Onderweg kom je ook enkele grotten tegen, zoals de Grot van Dinant, die je kunt verkennen tijdens een tussenstop. Deze grotten voegen een extra dimensie toe aan de reis en bieden een glimp van de ondergrondse schoonheid van de regio.

Tijdens de afvaart zijn er verschillende stopplaatsen waar je even kunt rusten, picknicken of gewoon genieten van de omgeving. Het is een geweldige gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van de Ardennen te ervaren en te ontspannen te midden van de serene omgeving.

Het beste seizoen om de Lesse af te varen met een kajak is meestal in de lente of de zomer, wanneer het weer aangenaam is en de waterstanden ideaal zijn. Veel lokale verhuurbedrijven bieden kajaks en uitrusting aan, evenals begeleide tochten voor degenen die dat wensen.

Al met al biedt de afvaart van de Lesse met een kajak een opwindende en memorabele ervaring voor avontuurlijke natuurliefhebbers. De combinatie van de prachtige natuurlijke omgeving, de uitdagende stroomversnellingen en het voorbijtrekkende kasteel zorgt voor een unieke en betoverende tocht door de Belgische Ardennen.

Dit kleine gelukje kwam tot stand tijdens een kampeerweekend in de Ardennen met Wout.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *