De Laddertjeswandeling in Rochehaut (Bouillon)

De Laddertjeswandeling is een populaire wandeling in de Belgische Ardennen, gelegen in Rochehaut, Bouillon. De wandeling staat bekend om zijn uitdagende klim naar de top van een heuvel en biedt prachtige uitzichten over de vallei van de Semois.

De Laddertjeswandeling in Rochehaut, Bouillon, begint aan de rand van het dorp en gaat eerst ongeveer 2,5 tot 3 kilometer omlaag langs het beboste heuvellandschap. Dit gedeelte van de wandeling biedt ook al mooie uitzichten over de vallei van de Semois.

Na de afdaling kom je bij de steile trappen, “Les Echelles de Rochehaut”, die uit 230 treden bestaan verdeelt over een 5-tal ladders en je in een korte tijd naar de top van de heuvel brengen. Dit deel van de wandeling kan enigszins uitdagend zijn, vooral voor mensen met hoogtevrees. Eenmaal bovenaan de top heb je een prachtig uitzicht over de vallei en kun je genieten van een welverdiende pauze.

De Laddertjeswandeling is een populaire en uitdagende wandeling die ongeveer 2-3 uur duurt. Het is aan te raden om stevige wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen, vooral tijdens warm weer.

Dit kleine gelukje kwam tot stand bij een mid-weektrip naar de Ardennen

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *