Hoog en droog op de Highline 179

Hoog en droog op de Highline 179

Highline 179 is een voetgangershangbrug gelegen in het district Reutte in Tirol, Oostenrijk. Het is een van de langste en hoogste hangende voetbruggen ter wereld. Hier zijn enkele belangrijke punten over Highline 179:

  1. Lengte en Hoogte: Highline 179 overspant een afstand van ongeveer 403 meter en hangt op een hoogte van ongeveer 114 meter boven de grond. Deze indrukwekkende hoogte biedt bezoekers adembenemende uitzichten over het omringende landschap, inclusief het nabijgelegen kasteel Ehrenberg.
  2. Locatie: De brug verbindt twee historische forten, kasteel Ehrenberg en fort Claudia, die werden gebouwd in de 19e eeuw. Deze forten hebben een aanzienlijke historische en culturele waarde, en de brug biedt een unieke en avontuurlijke manier om het gebied te verkennen.
  3. Architectuur en Ontwerp: De brug is ontworpen als een hangbrug voor voetgangers en is veilig en stevig om over te lopen. Het biedt een spannende ervaring omdat bezoekers door het roosteroppervlak van de brug naar de grond eronder kunnen kijken.
  4. Toerisme: Highline 179 is een populaire toeristische attractie en trekt bezoekers van over de hele wereld die op zoek zijn naar een combinatie van adrenaline en prachtige uitzichten op de Oostenrijkse Alpen en de omliggende landschappen.
  5. Toegang en Veiligheid: Om de veiligheid van bezoekers te waarborgen, is de brug uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, waaronder leuningen en netten langs de zijkanten om vallen te voorkomen. Bezoekers moeten doorgaans de veiligheidsrichtlijnen en voorschriften volgen tijdens het oversteken van de brug.

Dit kleine gelukje kwam tot stand tijdens een vakantie in Oostenrijk, Tirol. We verbleven in Hotel Kaiserhof in Berwang.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *