Ik heb de zon zien zakken in de zee - Blankenberge

Ik heb de zon zien zakken in de zee – Blankenberge

Blankenberge is een kuststad in België en heeft een haven die wordt gebruikt voor zowel commerciële als recreatieve doeleinden. De haven heeft ongeveer 600 ligplaatsen en biedt faciliteiten voor zeilers en andere watersporters. Er zijn verschillende jachthavens in Blankenberge, waaronder de Mercator jachthaven en de Royal Belgian Sailing Club.

Naast de recreatieve functie, heeft de haven van Blankenberge ook een belangrijke economische functie. Het is een belangrijke visserijhaven en er zijn regelmatig visveilingen en -marktactiviteiten. Daarnaast is er ook een commerciële scheepvaartactiviteit in de haven, met vrachtschepen die aanmeren om goederen te lossen en te laden.

Ten slotte is de haven van Blankenberge ook een belangrijk knooppunt voor veerboten en passagiersschepen die de kust van België verbinden met andere bestemmingen. Zo zijn er regelmatige veerdiensten van en naar de nabijgelegen kustplaatsen, waaronder Zeebrugge en Nieuwpoort.

Kortom, de haven van Blankenberge heeft zowel een belangrijke economische als recreatieve functie en speelt een belangrijke rol in het leven van de inwoners van de stad en de regio.

Dit kleine gelukje kwam tot stand via een avondwandeling langs de jachthaven van Blankenberge

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *