Le Marais Poitevin, een stukje Venetie in de Vendée

Le Marais Poitevin, een stukje Venetie in de Vendée

Het Marais Poitevin, ook wel bekend als het ‘Groene Venetië’, is een prachtig moerasgebied in de Vendée-regio in het westen van Frankrijk. Het strekt zich uit over drie departementen: Vendée, Deux-Sèvres en Charente-Maritime. Het is een uniek landschap van kanalen, waterwegen en moerassen en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rijke flora en fauna.

Wat betreft varen met een boot in dit gebied, zijn er verschillende opties:

  1. Punting: Je kunt traditionele platbodems huren en zelf het gebied verkennen door met een lange stok, een zogenaamde “pigouille” of “pigouilleur”, de boot voort te duwen. Dit is een rustige en schilderachtige manier om het moeras te verkennen.
  2. Rondvaarten: Als je de voorkeur geeft aan een ontspannen en informatieve ervaring, kun je deelnemen aan georganiseerde boottochten met een gids. Deze rondvaarten bieden meestal commentaar en inzicht in de geschiedenis, flora en fauna van het Marais Poitevin.
  3. Elektrische boten: Sommige delen van het Marais Poitevin kunnen worden verkend met elektrische boten. Dit is een stille en milieuvriendelijke manier om het gebied te ontdekken.

Het is essentieel om op te merken dat het Marais Poitevin een beschermd natuurgebied is. Als zodanig is het belangrijk om de ecologische regels te respecteren en geen schade toe te brengen aan het milieu. Zorg ervoor dat je alle voorschriften en aanbevelingen volgt om de unieke natuurlijke omgeving te behouden.

De beste tijd om te varen in het Marais Poitevin is meestal van het late voorjaar tot de vroege herfst, wanneer het weer aangenaam is en de flora op zijn mooist is.

Vergeet niet om vooraf te informeren naar de beschikbaarheid van bootverhuur of georganiseerde tours en om eventuele restricties of vereisten met betrekking tot het varen in het gebied te controleren.

Dit kleine gelukje kwam tot stand tijdens een kampeervakantie in de Vendée.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *