3 kleurtjes op 1 dag de beste legkippen zitten in onze tuin

3 kleurtjes op 1 dag: de beste legkippen zitten in onze tuin

Kippen behoren tot de meest veelzijdige en populaire pluimveesoorten ter wereld. Ze worden niet alleen gehouden voor hun vlees, maar ook voor hun eieren. Verschillende rassen van kippen leggen verschillende soorten eieren, variërend in grootte, kleur en zelfs smaak. Hieronder worden enkele bekende rassen van legkippen beschreven die gewaardeerd worden vanwege hun eierproductie en andere kenmerken.

  1. Leghorn: Leghorn kippen staan bekend om hun uitstekende eierproductie. Ze leggen grote witte eieren en zijn zeer efficiënt in het leggen. Leghorns zijn over het algemeen vrij actieve en alerte kippen met een slanke bouw.
  2. Rhode Island Red: Dit ras staat bekend om zijn stevige bouw en dieprode verenkleed. Rhode Island Reds leggen bruine eieren van gemiddelde grootte. Ze zijn robuust en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze populair zijn bij kippenhouders.
  3. Plymouth Rock: Deze kippen zijn vriendelijk en gemakkelijk te hanteren, waardoor ze ideaal zijn voor beginners. Ze leggen bruine eieren en staan bekend om hun goede eierproductie en sterke constitutie.
  4. Ameraucana: Ameraucana’s zijn populair vanwege hun blauwgroene eieren. Ze hebben een uniek uiterlijk met hun baard en kuif. Hoewel ze iets minder eieren leggen dan sommige andere rassen, zijn hun opvallende eieren een favoriet onder pluimveehouders.
  5. Barred Plymouth Rock: Dit ras, ook bekend als “Barred Rock”, heeft een gestreept zwart-wit verenkleed en legt bruine eieren van goede grootte. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel eieren als vlees.
  6. Buff Orpington: Buff Orpingtons hebben een zachtgeel verenkleed en staan ​​bekend om hun kalme en vriendelijke temperament. Ze leggen bruine eieren en zijn goede broeders, wat betekent dat ze bereid zijn om eieren uit te broeden en kuikens groot te brengen.
  7. Welsummer: Deze Nederlandse kippen leggen donkerbruine eieren met karakteristieke donkere stippen. Ze hebben een aantrekkelijk uiterlijk met hun roodbruine verenkleed met zwarte stippen en witte strepen.
  8. Easter Egger: Hoewel technisch gezien geen erkend ras is, zijn Easter Eggers geliefd vanwege hun kleurrijke eieren. Ze kunnen een verscheidenheid aan kleuren leggen, waaronder groen, blauw en soms zelfs roze. Easter Eggers zijn vaak kruisingen tussen verschillende rassen, waaronder Ameraucana’s en Araucana’s.

De keuze voor een bepaald ras hangt af van verschillende factoren, waaronder de gewenste eierproductie, temperament van de kippen, klimaat en persoonlijke voorkeuren van de pluimveehouder. Ongeacht het ras is het belangrijk om te zorgen voor een geschikte leefomgeving, inclusief een goed dieet, voldoende ruimte en bescherming tegen roofdieren, om gezonde en gelukkige kippen te behouden die regelmatig hoogwaardige eieren leggen.

Dit kleine gelukje kwam tot stand op de eerste dag dat alle 3 de kippen een ei begonnen te leggen. Iedere kip legt een ei met een andere kleur.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *