Rillingen krijgen in de Ghelamco Arena van AA Gent

Rillingen krijgen in de Ghelamco Arena van AA Gent

AA Gent, voluit Koninklijke Atletiek Associatie Gent, is een Belgische voetbalclub gevestigd in Gent. Hier zijn enkele kernpunten en wetenswaardigheden over de club tot mijn kennisafsnijding in januari 2022:

  1. Oprichting: AA Gent werd opgericht in 1864 als de ‘Atletiek Associatie Gent’. In 1913 kreeg de club de koninklijke titel.
  2. Stadion: De club speelt zijn thuiswedstrijden in de Ghelamco Arena, gelegen in Gent. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 20.000 toeschouwers.
  3. Kleuren: De clubkleuren van AA Gent zijn blauw en wit.
  4. Prestaties: AA Gent heeft in de loop der jaren wisselende successen gekend. Ze hebben verschillende keren deelgenomen aan de Belgische hoogste klasse, de Jupiler Pro League, en hebben ook internationale wedstrijden gespeeld.
  5. Supporters: De supporters van AA Gent worden vaak aangeduid als de “Buffalo’s”. De bijnaam komt voort uit het clubembleem, dat een buffel bevat.
  6. Europese deelname: AA Gent heeft deelgenomen aan verschillende Europese competities, zoals de UEFA Europa League en de UEFA Champions League. In het seizoen 2015-2016 behaalde de club aanzienlijk succes door de kwartfinales van de UEFA Champions League te bereiken.
  7. Jeugdopleiding: De club heeft ook geïnvesteerd in zijn jeugdopleiding om jonge talenten te ontwikkelen.

Dit kleine gelukje kwam tot stand bij het zien van de wedstrijd AA Gent – Royale Union Saint-Gilloise met Wout.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *