Europa-Park-achtbaan ‘Voltron Nevera’ met steilste lancering ter wereld

Europa-Park-achtbaan ‘Voltron Nevera’ met steilste lancering ter wereld

Europa-Park heeft zijn nieuwste achtbaan, ‘Voltron Nevera powered by Rimac’. Deze attractie biedt een indrukwekkend totaalpakket van storytelling, thematisering, innovatieve technieken en unieke achtbaanelementen. De achtbaan, de veertiende in het park, vormt het middelpunt van het nieuwe, zeventiende themagebied: Kroatië.

Ontwikkeling en Innovatie

Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, ontwikkelde deze baanbrekende ‘Stryker-coaster’, een primeur in de pretparkwereld. De bouw duurde ruim twee jaar. Voor Mack Rides fungeert Europa-Park als ‘showroom’ voor het introduceren van de nieuwste attracties en concepten.

Bijzondere Achtbaan-elementen

‘Voltron Nevera powered by Rimac’ zet nieuwe standaarden met diverse bijzondere elementen en vestigt enkele records:

  • Steilste lancering ter wereld (105 graden), wat een intense adrenalinestoot garandeert.
  • Meeste over-de-kop-elementen voor een lanceerachtbaan (7).
  • Langste lanceerachtbaan in Europa (1.385 meter).
  • Langste achtbaan met over-de-kop-elementen in Europa (zesde langste wereldwijd).
  • Recordhouder in Europa met drie versnellingssecties.
  • Recordhouder in Duitsland met vier versnellingen.

Ritbeleving

De achtbaan, de hoofdattractie in het nieuwe Kroatische themagebied, slingert met hoge snelheid door een landschap met rotsen, oude gevels en andere decoraties. Bezoekers vanaf acht jaar en minimaal 1,30 meter lang kunnen de rit beleven. Tijdens de rit worden ze vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met snelheden tot 90 km/u, gaan ze zeven keer over de kop en ervaren ze gewichtloosheid op ruim dertig meter hoogte, gedurende meer dan twee seconden.

Thema

De achtbaan en het Kroatische themagebied zijn geïnspireerd door de experimenten van de beroemde wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla, die werd geboren in het huidige Kroatië. De rit begint in een waterkrachtcentrale, een setting die refereert aan Tesla’s experimenten met elektriciteit. Een van zijn ideeën, een teleportatiemachine die mensen als pure energie tussen twee torens zou verplaatsen, wordt tot leven gebracht in de rit van ‘Voltron Nevera’.

Naamgeving

De naamgever van de achtbaan, Rimac, een Kroatische fabrikant, deelt met Europa-Park een passie voor innovatie en snelheid. Mate Rimac, oprichter van het bedrijf, beschouwt Nikola Tesla als zijn grote voorbeeld in zijn onderzoek naar elektrische motoren en accu’s. De Rimac Nevera, bekend als de snelste elektrische auto ter wereld, inspireert de achtbaan, die een vergelijkbaar gevoel van snelheid en innovatie biedt.

Met ‘Voltron Nevera’ heeft Europa-Park wederom een grensverleggende attractie geïntroduceerd die bezoekers een unieke en adembenemende ervaring biedt.

Dit kleine gelukje kwam tot stand met Wout tijdens een weekendje Europa-Park.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *