Recept voor Tartiflette - Een traditioneel Frans Alpengerecht

Recept voor Tartiflette – Een traditioneel Frans Alpengerecht

Tartiflette is een traditioneel Frans gerecht afkomstig uit de Savoie regio in de Franse Alpen. Het is een stevig en hartverwarmend gerecht dat typisch gemaakt wordt met aardappelen, reblochon kaas, lardons (spekjes of pancetta), uien, en soms witte wijn.

Om tartiflette te maken, worden de aardappelen meestal in plakjes gesneden en kort voorgekookt. Vervolgens worden ze in een ovenschaal laagsgewijs afgewisseld met de gebakken lardons en uien. Daar bovenop worden plakjes reblochon kaas gelegd, waarna het geheel wordt gebakken totdat de kaas gesmolten en bubbly is, en de aardappelen zacht zijn. Het wordt vaak heet geserveerd als hoofdgerecht, vooral tijdens de wintermaanden, en staat bekend om zijn rijke en smaakvolle karakter.

Tartiflette is niet alleen populair in Frankrijk, maar ook in andere landen, vooral in skigebieden en alpine regio’s waar het gewaardeerd wordt voor zijn warmte en rijkheid na een dag op de pistes.

Dit kleine gelukje kwam tot stand tijdens een skivakantie in Les Menuires.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *