Gespot zeearenden in Natuurgebied De Blankaart, België

Gespot: zeearenden in Natuurgebied De Blankaart, België

Natuurgebied De Blankaart is een prachtig gebied gelegen in Woumen, een deelgemeente van Diksmuide in West-Vlaanderen, België. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte moerassen, vijvers en rietvelden, waardoor het een belangrijke habitat is voor verschillende soorten planten en dieren.

De zeearend is een van de meest opvallende en majestueuze vogels die je in De Blankaart kunt vinden. Deze indrukwekkende roofvogel, ook wel bekend als de witkopzeearend, is de grootste arend van Europa. De Blankaart biedt een geschikte omgeving voor zeearenden vanwege de aanwezigheid van waterlichamen en uitgestrekte bossen.

Het is bekend dat zeearenden zich in De Blankaart nestelen en er hun territorium verdedigen. Ze voeden zich voornamelijk met vis, wat verklaart waarom ze vaak in de buurt van watergebieden te vinden zijn. De aanwezigheid van zeearenden in De Blankaart is niet alleen een teken van de ecologische gezondheid van het gebied, maar ook een reden voor natuurliefhebbers en vogelspotters om het gebied te bezoeken.

Bezoekers van De Blankaart kunnen vaak geluk hebben om deze majestueuze vogels in de lucht te zien zweven, op zoek naar prooi of terugkerend naar hun nesten. Het is een geweldige ervaring om getuige te zijn van het leven van deze prachtige roofvogels in hun natuurlijke habitat.

Klein gelukje tijdens een wandeling in “De Blankaart”. Koppel is aan het broeden en voor het eerst is een zeearendje geboren. Nest en vrouwtje kunnen spotten.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *