Onze eerste Brasem

Onze eerste Brasem

Brasem (Abramis brama) is een veel voorkomende zoetwatervis die populair is onder sportvissers, vooral in Europa. Hier zijn enkele basiskennis en tips met betrekking tot het vissen op brasem:

  1. Leefgebied en gedrag: Brasem is te vinden in langzaam stromende rivieren, meren, vijvers en kanalen. Ze zijn vaak te vinden in ondiepe wateren, vooral in de buurt van waterplanten en andere onderwaterstructuren. Brasem is bekend om zijn aas- en voedselzoekerij, waarbij hij op zoek gaat naar bodemvoer zoals wormen, maden, brooddeeg en plantaardig materiaal.
  2. Uitrusting en hengelsporttechnieken: Voor het vissen op brasem heb je meestal een lichte tot middelzware hengel nodig, samen met een molen of een werpmolen. Je kunt verschillende technieken gebruiken, zoals de vaste stok (dobber) techniek, feeder vissen, en bodemvissen met dobbers of lichte gewichten. Het gebruikte aas kan variëren, maar populaire keuzes zijn maden, wormen, maïs, deeg en pellets.
  3. Aaskeuze: Brasem is omnivoor, dus het aas dat je kiest kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en het seizoen. Maden en wormen zijn vaak effectieve aassoorten. Het is raadzaam om verschillende aassoorten te proberen om te zien welke op een bepaalde dag het meest effectief is.
  4. Tijd en seizoen: Het vissen op brasem kan het hele jaar door worden gedaan, maar de beste vangsttijden variëren afhankelijk van het seizoen en het weer. Over het algemeen zijn de lente en herfst goede seizoenen om op brasem te vissen, omdat de vis dan actiever is.
  5. Geduld en techniek: Het vissen op brasem vereist geduld en finesse. Het is belangrijk om rustig en voorzichtig te zijn om de vis niet af te schrikken. Het beheersen van technieken zoals het juist aanbieden van aas en het nauwkeurig werpen zijn essentieel om succesvol te zijn.

Dit kleine gelukje kwam tot stand bij een vader -zoon moment.
P.S. De vis is terug in de vijver.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *