Ontdekking van Plovdiv met meer dan 1 doel

Plovdiv is een stad in Bulgarije en is de op één na grootste stad van het land na Sofia. De geschiedenis van Plovdiv gaat meer dan 8000 jaar terug en het is een van de oudste bewoonde steden van Europa. De stad heeft een rijke geschiedenis en was een belangrijke nederzetting van de Thraciërs, de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen.

De laatste tijd vertoef ik er vaak en ontdek ik steeds meer en meer van deze prachtige stad en het land Bulgarije.

Wat is er te zien en te doen?

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Plovdiv is de oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De oude stad heeft een unieke mix van verschillende culturele en architectonische stijlen, waaronder Romeinse, Byzantijnse en Bulgaarse. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer het Romeinse theater van Plovdiv, de moskee van Djumaya en de Etnografische Musea.

Plovdiv heeft ook een bruisend cultureel leven en is de thuisbasis van vele festivals, waaronder het internationale kunstfestival “Scene of the Crossroads”, het “International Folklore Festival” en het “International Chamber Music Festival”. Bovendien heeft de stad een bloeiende economie en is het een belangrijk centrum voor industrie, handel en toerisme in Bulgarije.

Hotel Gallery37 en Grand hotel PLovdiv

Ik verblijf er in Hotel Gallery37, een boetiekhotel gelegen in de stad Plovdiv, in het zuiden van Bulgarije. Het hotel is gevestigd in een gerenoveerd 19e-eeuws herenhuis en heeft 11 kamers die zijn ingericht met moderne faciliteiten en meubels, terwijl de historische kenmerken van het pand behouden zijn gebleven.

Het hotel biedt een scala aan faciliteiten, waaronder gratis wifi, een restaurant, een bar en een terras met uitzicht op de stad. De locatie van het hotel is gunstig, want het ligt op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Plovdiv, waaronder het oude Romeinse theater en de oude stad.

Als u op zoek bent naar een charmant en comfortabel verblijf in Plovdiv, dan is Hotel Gallery37 zeker een goede keuze.


Daarnaast is ook het Grand Hotel Plovdiv een sterke aanrader. Het is een viersterrenhotel gelegen in het centrum. Het hotel beschikt over 330 kamers en suites, een restaurant, een lobbybar, een fitnessruimte, een binnenzwembad en een spa. Het hotel is gunstig gelegen op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het hotel biedt ook een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende heuvels. Grand Hotel Plovdiv is een populaire keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers die op zoek zijn naar comfortabele accommodatie en uitstekende faciliteiten.

Op naar Plovdiv? Met Wizz Air

Wizz Air is een Hongaarse budgetluchtvaartmaatschappij die opereert vanuit verschillende luchthavens in Europa, waaronder Eindhoven Airport. De vlucht van Eindhoven naar Sofia wordt aangeboden door Wizz Air en vertrekt meerdere keren per week. Van Sofia naar Plovdiv volgt nog een rit van 140 km die je kan doen via een huurwagen. De prijzen daarvoor zijn belachelijk laag. Maar dan ook echt laag!

Wat trekt mij aan in Bulgarije op zakelijk gebied?

Er zijn verschillende redenen maar hier een kleine selectie:

  1. Lage kosten: Bulgarije heeft een van de laagste belastingtarieven en arbeidskosten in de Europese Unie, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor ondernemers die hun operationele kosten willen verlagen.
  2. Strategische ligging: Bulgarije is gelegen op het kruispunt van Europa en Azië, waardoor het een gunstige locatie is voor het opzetten van internationale handel en distributie.
  3. Goede infrastructuur: Bulgarije heeft in de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van moderne infrastructuur, waaronder snelwegen, luchthavens en communicatienetwerken.
  4. Ondersteunend zakelijk klimaat: De Bulgaarse regering heeft inspanningen geleverd om het ondernemingsklimaat te verbeteren, met een aantal programma’s en subsidies voor bedrijfsontwikkeling en innovatie.
  5. Groeiende economie: De Bulgaarse economie is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft een stabiele politieke omgeving, wat investeringen en bedrijfsontwikkeling ondersteunt.
  6. Bewuste bevolking. De bevolking kent haar geschiedenis en staat over het algemeen heel bewust in het leven.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *