Zelf gezonde voeding kweken via permacultuur

Zelf gezonde voeding kweken via permacultuur

Permacultuur is een ontwerpsysteem voor duurzame landbouw, dat zich richt op het creëren van ecosystemen die in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en die productief zijn voor de mens. Het doel van permacultuur is om landbouwsystemen te ontwerpen die zichzelf kunnen onderhouden en waarbij minimale inputs nodig zijn. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van principes zoals diversiteit, veerkracht en ecologische kringlopen.

Gezonde voeding is voeding die ons lichaam voorziet van de juiste voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Dit omvat een evenwichtige mix van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Gezonde voeding kan bijdragen aan een gezond gewicht, een sterk immuunsysteem, een gezond hart en bloedvatenstelsel, en een verminderd risico op chronische ziekten zoals diabetes en kanker.

Permacultuur en gezonde voeding zijn sterk met elkaar verbonden, omdat permacultuur zich richt op het produceren van voedsel op een duurzame en natuurlijke manier. Hierdoor kan er gezond voedsel worden geproduceerd zonder gebruik te maken van synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Bovendien stimuleert permacultuur het gebruik van lokaal en seizoensgebonden voedsel, wat kan bijdragen aan een gezonder dieet.

Dit kleine gelukje is gestart via Dwarsligger VZW in Melle, een non-profitorganisatie die zich richt op bewustmaking allerhande. Ze organiseren verschillende activiteiten en evenementen om dit doel te bereiken, waaronder begeleiding in permacultuur.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *